Receptai

Varškės vamzdeliai vos per 20 min. Jei nėra kokoso drožlių, pabarstau tik cukrumi

Ingredientai:

  • varškė – 250 g
  • druska – 1 žiupsnis
  • sviestas – 80 g
  • kvietiniai miltai – 180 g
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • kokoso drožlės – 2 valgomieji šaukštai

Sumaišykite varškę su druska ir minkštu sviestu, supjaustytu kubeliais. Šakutės ar grūstuvo pagalba
suminkykite iki vienalytės masės.

Dėkite į varškę pusę išsijotų miltų ir kepimo miltelius, permaišykite. Paskui, palaipsniui suberdami likusius
miltus (jų gali prireikti truputį daugiau ar mažiau), užmaišykite kietą tešlą.

Padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną susukite į dešrelę. Dabar iškočiokite kočėlu į ilgą stačiakampį iki 2-3
mm storio. Nupjaukite nelygius kraštus.

Pabarstykite kiekvieną tešlos lakštą cukrumi ir kokoso drožlėmis, paskui susukite į vyniotinius. Stenkitės
padaryti tai kaip galima stangriau.

Supjaustykite vyniotinius 5 cm ilgio gabalėliais. Dėkite vamzdelius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi ir
kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Related Articles

You cannot copy content of this page