Receptai
Pyragas „Rudeninė melodija“ – puikios vaišės prie arbatos!

Jis seniai užima garbingą vietą mano kulinarinėje knygoje!
Sudedamosios dalys:
- 2 stiklinės miltų,
- 750 g (2–9 % riebumo) varškės,
- 5 kiaušiniai,
- 1,5 stiklinės cukraus,
- 180 g sviesto,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 3 saldžiarūgščiai obuoliai,
- 4 arb. š. krakmolo,
- 1 arb. š. cinamono,
- 1 žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
- Tešlai: sumaišome 1 kiaušinį su puse stiklinės cukraus, įdedame kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišome.
- Sudedame miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišome iki vientisos masės.
- Tešlą įdedame į šaldytuvą ir laikome 30 min.
- Tešlą supilame į kepimo formą, išteptą sviestu, ir paskirstome plonu sluoksniu.
- Varškės įdarui: sutrinkite varškę, cukrų, krakmolą ir kiaušinius.
- Užpilame ant tešlos paviršiaus. Nuluptus obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis.
- Obuolių skilteles tankiai sukišame į varškės masę, viršų pabarstome cinamonu.
- Kepame 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
- Iškepusį pyragą atvėsiname formoje, kad varškės įdaras „sukibtų“ ir neprarastų formos.




