Receptai
Sūrio pyragas su mėlynėmis: štai pats geriausias receptas, kurį radau
Vieną kartelį išsikepusios pyragą pagal šį receptą, nustebsite, kaip anksčiau jūs be jo gyvenote.
Traški plutelė, švelni varškės įdaro masė ir rūgščiai saldus užpilas – būtent to reikia šventinio stalo paskutiniam akcentui.
Pagrindas:
- 300 g vanilinių vaflių;
- ½ stikl. Mėgstamų riešutų;
- 1 stikl. Tirpinto sviesto;
- 1 ½ a.š. vanilės.
Įdaras :
- 700 g grietinėlės sūrio;
- 1,5 stikl. cukraus;
- 4 kiaušinių;
- ½ stikl. grietinės.
Užpilas:
- 4 stikl. Šviežių gervuogių;
- 1 stikl. cukraus;
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą (manoji 22 / 33 сm) ištepkite sviestu ir išklokite pergamentiniu popieriumi.
Blenderyje susmulkinkite vaflius ir riešutus į smulkius trupinėlius. Įpilkite tirpintą sviestą, vanilę ir vėl išmaišykite iki vienalytės masės. Iškratykite į formą ir viską išlyginkite, padarydamos kraštelius.
Grietinėlės sūrį ir cukrų suplakite mikseriu iki vienalytės masės. Sudėkite kiaušinius ir grietinę, po kiekvieno įdėto ingrediento, gerai išmaišykite.
Užpilkite įdarą ant pagrindo, išlyginkite ir statykite į orkaitę 50 minučių. Po to išjunkite orkaitę, atidarykite dureles ir palikite pyragą ten dar 15 minučių.
Užpilui – į puodą supilkite gervuoges, cukrų ir ¼ stiklinės vandens. Užvirinkite ir virkite, kol nesutirštės.
Nedideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su 2 valgomaisiais šaukštais vandens iki vienalytės masės. Supilkite į uogas, vėl užvirinkite ir pavirkite 1-2 minutes. Leiskite ataušti.
Kai užpilas jau bus atšalęs, užpilkite jį ant sūrio pyrago ir pastatykite pyragą nakčiai į šaldytuvą.
O jūs mėgstate sūrio pyragą?