Receptai

,,Suši“ salotos – labai skanu, neatskirti nuo tikrų!

Ingredientai:

  • 300 gr. nesūrios raudona žuvies (jos galima nusipirkti, arba pasūdyti namuose)
  • 300 gr. ryžių,
  • 2 švieži agurkai,
  • 1 didelė morka,
  • 4 kiaušiniai,
  • 1 didelis violetinis svogūnas,
  • svogūnų laiškų saujelė,
  • krapų,
  • vasabi (vasabi, kuris kitaip vadinamas ,,japoniški krienai“ arba ,,žaliosios garstyčios“ tiekiamas tarkuotos šaknies pavidalu arba būna paruošta pasta, turinti aštrų deginantį skonį, būdingesnį garstyčias, bet ne pipirus, nedegina liežuvio, bet jaučiamas nosyje, nepaliekantis kvapo. Iš anksto sumaišykite vasabi miltelius su karštu vandeniu),
  • majonezas..

Gaminimas:

Sumaišykite vasabi su majonezu. Tai bus jūsų salotų pagardas, juo pertepsime sluoksnius. Išvirkite ryžius taip, kaip ir ruošdami suši. Tai daroma taip: išplautus ryžius užpilti vandeniu (1 daliai ryžių pusantros dalies vandens), statyti ant ugnies ir užvirti (tai truks apie 7 min).

Sumažinti liepsną ir virti dar 15 min. Po to nukeliame nuo ugnies ir paliekame pastovėti dar apie pusvalandį. Išverdame morkas ir kiaušinius. Kol dalis salotų sudėtinių dalių yra ant viryklės, paruošiame likusius: nedideliais gabaliukais supjaustome žuvį, kubeliais agurkus, smulkiai supjaustome svogūną.

Žalumynus taip pat galima supjaustyti iš anksto. Virtas morkas ir kiaušinius sutarkuokite. Kiaušinius sumaišykite su svogūnų laiškais ir pagardinkite vasabi-majonezo padažu. O po to dėkite salotas sluoksniais, nepamirškite jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.

  • Sluoksnis – ryžiai, juos būtina pertepti majonezo ir vasabi padažu.
  • Sluoksnis – žuvis.
  • Sluoksnis — violetinis svogūnas.
  • Sluoksnis — agurkas, viršų patepkite majonenzu su vasabi.
  • Sluoksnis – kiaušiniai su svogūnais.
  • Sluoksnis – morkos, jas taip pat patepame padažu.

Salotas porai valandų dedame į šaldytuvą ir galima valgyti.

Gero apetito !

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close