Receptai

Faršas ir bulvės: neįtikėtinai skanu. Apetitiški ir sotūs mėsos laiveliai

Ingredientai:

– mėsos faršas 400 g
– bulvės 3 vnt
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 1 skiltelė
– kiaušiniai 5 vnt
– kietasis sūris 80 g
– mėsos prieskoniai 1 arbatinis šaukštelis
– druska – pagal skonį
– malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Pašalinkite riebalus ir plėveles, susmulkinkite į faršą blenderiu ar mėsmale stambiu tinkleliu. Bulves nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Kruopščiai perplaukite tarkuotas bulves vandeniu, nuspauskite masę ir dėkite į faršą. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite trintuve ar blenderiu, dėkite į kitus ingredientus.

2. Kad laiveliai gerai laikytų formą, dėkite į faršą kiaušinį. Pasūdykite mišinį, berkite maltų juodųjų pipirų ir mėsos prieskonių.

3. Kruopščiai permaišykite faršą iki vienalytės konsistencijos. Uždengę indą dangčiu ar maistine plėvele, dėkite faršą į šaldytuvą pastovėti 30 min.

4. Gatavą faršą padalinkite į 4 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite ovalius ruošinius, dėkite juos į skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Valgomuoju šaukštu padarykite duobutes įdarui kiekviename laivelyje. Pašaukite gaminius į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 15 min. Paskui išimkite skardą iš orkaitės, ,kiekvieną ruošinį pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

5. Atsargiai atskirkite 4 trynius nuo baltymų. Į kiekvieno laivelio duobutę atsargiai dėkite po vieną trynį. Pašaukite mėsos laivelius į orkaitę dar 5-7 minutėms, kol bus gatavi kiaušiniai.

6. Tuo metu paruoškite daržovių salotas garnyrui. Papriką nuplaukite, pašalinkite šerdelę, supjaustykite šiaudeliais. Raudonąjį svogūną ir pomidorą supjaustykite plonais pusžiedžiais. Aisbergo salotas supjaustykite šiaudeliais, alyvuoges susmulkinkite žiedeliais. Sumaišykite ingredientus giliame inde.

Paruoškite salotų užpilą. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir garstyčių grūdelius. Permaišykite ingredientus iki vienalytės konsistencijos.

Apliekite salotas užpilu, berkite druską ir maltus juoduosius pipirus pagal skonį. Atsargiai permaišykite salotas.

Ingredientai salotoms:

– raudonasis svogūnas 1 galvutė
– paprika 1 vnt
– didelis pomidoras 1 vnt
– alyvuogės be kauliuko 10 vnt
– aisbergo salotos 50 g
– alyvuogių aliejus 50 ml
– citrinų sultys 1 arbatinis šaukštelis
– garstyčių grūdeliai 1 valgomasis šaukštas
– petražolės 1 ryšulėlis
– druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį

7. Sultingus ir skanius mėsos laivelius su kiaušiniu ir sūriu patiekite karštus, papildę šviežių daržovių salotomis.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page