Receptai
Tortas iš sausainių su braškėmis
Ingredientai
– braškės 400 g
– grietinė 500 ml
– sausainiai 250 g
– cukraus pudra 100 g
– pienas 100 ml
– krakmolas 15 g
Paruoškite grietininį kremą. Į grietinę (20%) berkite cukraus pudrą ir krakmolą. Mišinį kruopščiai suplakite
mikseriu, gaudami purią vienalytę masę.
Kiekvieną sutirštinto pieno skonio sausainį kelioms sekundėms pamirkykite piene iš abiejų pusių, kad jis
suminkštėtų.
Paruoškite gilią kvadratinę ar stačiakampę formą torto formavimui. Dugne dėkite vieną sausainių, mirkytų
piene, sluoksnį.
Viršuje dėkite grietininio kremo sluoksnį.
Braškes kruopščiai nuplaukite, leiskite nutekėti skysčiui, supjaustykite griežinėliais, išdėliokite ant kremo
per visą paviršių.
Braškes taip pat sutepkite kremu, viršun dėkite antrą minkštų sausainių eilę. Pakartokite visus sluoksnius
tokia pat tvarka. Turi gautis 3 braškių sluoksniai. Viršutinį sluoksnį formuokite iš sausainių, sutepkite jį
kremu.
Torto viršų papuoškite braškių skiltelėmis. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad sluoksniai persisunktų, 30 min.
Paskui tortą galima supjaustyti gabalėliais ir patiekti prie puodelio arbatos.