Receptai

Tortas iš sausainių su braškėmis

Ingredientai

– braškės 400 g
– grietinė 500 ml
– sausainiai 250 g
– cukraus pudra 100 g
– pienas 100 ml
– krakmolas 15 g

Paruoškite grietininį kremą. Į grietinę (20%) berkite cukraus pudrą ir krakmolą. Mišinį kruopščiai suplakite
mikseriu, gaudami purią vienalytę masę.

Kiekvieną sutirštinto pieno skonio sausainį kelioms sekundėms pamirkykite piene iš abiejų pusių, kad jis
suminkštėtų.

Paruoškite gilią kvadratinę ar stačiakampę formą torto formavimui. Dugne dėkite vieną sausainių, mirkytų
piene, sluoksnį.

Viršuje dėkite grietininio kremo sluoksnį.

Braškes kruopščiai nuplaukite, leiskite nutekėti skysčiui, supjaustykite griežinėliais, išdėliokite ant kremo
per visą paviršių.

Braškes taip pat sutepkite kremu, viršun dėkite antrą minkštų sausainių eilę. Pakartokite visus sluoksnius
tokia pat tvarka. Turi gautis 3 braškių sluoksniai. Viršutinį sluoksnį formuokite iš sausainių, sutepkite jį
kremu.

Torto viršų papuoškite braškių skiltelėmis. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad sluoksniai persisunktų, 30 min.

Paskui tortą galima supjaustyti gabalėliais ir patiekti prie puodelio arbatos.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page