Receptai

Stulbinantis užkandis prie mėsos patiekalų – greitai marinuoti baklažanai

Kol daržovių sezonas pačiame pajėgume, siūlome jums pasigaminti greitai marinuotų baklažanų. Išeina
labai skanus užkandis prie bet kokių mėsos patiekalų.

Ingredientai:

– 800 g baklažanų
– 1 svogūnas
– 3 skiltelės česnako
– 6 valgomieji šaukštai aliejaus
– 3 valgomieji šaukštai obuolių acto (galima imti bet kokį 6 % actą)
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 1 valgomasis šaukštas druskos + druska baklažanų virimui
– švieži žalumynai pagal nuožiūrą

Paruošimas:

Vandenį pilti į puodą, berti truputį druskos ir užvirinti. Baklažanus gerai nuplauti ir dėti į puodą su
verdančiu vandeniu. Uždengti puodą dangčiu ir virti baklažanus apie 5 min.

Virtus baklažanus atsargiai dėti į lėkštę ir palikti, kad truputį atauštų.

Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Dėti supjaustytus svogūnus į gilų indą.

Česnakus nulupti ir išspausti tiesiai į svogūnus. Dėti po valgomąjį šaukštą druskos ir cukraus. Į tą patį
indą pilti aliejų ir actą. Viską gerai permaišyti ir palikti 10 minučių, kad visi skonio atspalviai ir aromatai
atsiskleistų ir taptų ryškesni.

Ataušusiems baklažanams nupjauti uodegėles ir nulupti žievę. Nuluptus baklažanus supjaustyti kubeliais
ir dėti į gilų dubenį. Į baklažanus pilti svogūnų marinatą. Viską kruopščiai permaišyti ir pabaigoje truputį
paspausti šaukšteliu.

Dubenį uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą. Po 6 valandų skanus užkandis bus gatavas. Išimkite
marinuotus baklažanus iš šaldytuvo, dėkite į gražią salotinę. Galite pabarstyti juos smulkintais šviežiais
žalumynais.

Užkandėlė gaminama labai greitai, išeina labai skani. Būtinai pasinaudokite mūsų receptu ir paruoškite
greitai marinuotus baklažanus.

Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page