Receptai

Troškintos bulvės naujai: atsitiktinai sujungiau įprastus produktus, paskui gaminau keliskart iš eilės

Mėsą šiam receptui aš smulkinu mėsmalėje. Tiks bet kokia. Šiandien paėmiau vištienos (net su odele) ir
truputį jautienos. Į faršą aš dedu druskos ir prieskonių. Pas mane 5 pipirų mišinys. Permaišau ir truputį
pamušu.

Paskui drėgnomis rankomis iš faršo darau nedidelius rutuliukus. Dedu juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi
ir truputį apkepu. Visai nedaug, kad jie tiesiog laikytų formą. Išeina maždaug 25-30 vnt.
Kitoje keptuvėje iki minkštumo apkepu smulkiai pjaustytus svogūnus. Dedu raugintus kopūstus ir troškinu
10 minučių. Jei kopūstai per rūgštūs, imu jų truputį mažiau.

Receptas:

– mėsos faršas – 800 g
– bulvės – 1,1 kg
– rauginti kopūstai – 400 g
– svogūnas – 1 vnt
– lauro lapas – 1 vnt
– prieskoniai
– druska

Bulves pjaustau skiltelėmis. Užpilu vandeniu, sūdau, užvirinu ir verdu uždengus apie 10 min.

Paskui į puodą dedu kukuliukus, o viršuje – kopūstus, lauro lapą, pilu dar truputį verdančio vandens ir
gaminu dar 10-15 min (priklauso nuo bulvių veislės).

Išjungiu ugnį, leidžiu pastovėti 10 minučių ir galima patiekti.

 

Patiekiant pabarstau smulkiai pjaustytais šviežiais žalumynais.

Patogiau valgyti šaukštu. Sultinukas labai skanus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page