Receptai

Varškės keksas prie arbatos

Sudedamosios dalys: 

  • 350 g varškės,
  • 5 kiaušiniai,
  • 150 g miltų,
  • 150 g cukraus + 5 vanilino,
  • 100 g sviesto,
  • 0,5 arb. š. sodos,
  • džiovintų abrikosų arba razinų pagal skonį.

Gaminimas

  • Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

  • Masę sudedame į kepimo formą, išteptą augaliniu aliejumi.

  • Kepame 40 min. iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol kepinys įgaus ausinį atspalvį.

  • Apliejame glazūra ir papuošiame uogomis.
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page