Receptai
Naminės vištienos dešrelės kepimo popieriuje. Patiko visai šeimai
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlė – 2 vnt
- kiaušiniai – 2 vnt
- svogūnas – 1 vnt
- morka – 1 vnt
- česnakas – 3 skiltelės
- kietasis sūris – 100 g
- saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
- manai – 2 valgomieji šaukštai
- pieno milteliai – 1 valgomasis šaukštas
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- krapai – pagal skonį
- vanduo – pagal skonį
Paruošimas:
Sumalkite vištienos file. Morką stambiai sutarkuokite, o svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Apkepkite daržoves įkaitintame aliejuje kol pagels.
Giliame dubenyje sumaišykite vištienos faršą su kiaušiniais, pieno milteliais ir manais.
Žalumynus ir druską dėkite pagal skonį. Dėkite į faršą keptus svogūnus ir morkas. Viską permaišykite.
Palikite faršą pastovėti 10 min. Tuo metu sukarpykite kepimo popierių maždaug 20×20 cm kvadratais. Iš tokio produktų kiekio man išėjo 8 dešrelės.
Į popieriaus kvadrato vidurį dėkite 2 valgomuosius šaukštus faršo. Išlyginkite masę.
Centre dėkite sūrio gabalėlį. Susukite jį į faršą. Kepimo popierių sutvirtinkite kaip saldainį.
Tokius pat veiksmus atlikite su likusiu faršu. Gaminkite dešreles ant sausos keptuvės, apkepdami jas kepimo popieriuje iš visų pusių. Paskui į keptuvę pilkite karštą vandenį.
Dešrelės turi būti iki pusės vandenyje. Uždenkite keptuvę dangčiu, o ugnį maksimaliai sumažinkite. Gaminkite dešreles 15 minučių, 2 kartus apversdami į kitą pusę.
Gatavas vištienos dešreles išimkite iš vandens ir nusausinkite. Pašalinkite popierių, o gaminius patiekite karštus.
Geriausias garnyras tokiam patiekalui – bulvių košė arba troškintos daržovės.
Tačiau bet kokios rūšies košės irgi sveikintinos. Gero apetito!