Receptai

Marinuoti baklažanai: tikrai skanu

Pabandykite pasidaryti ir šis receptas pas jus tikrai prigis.

Ingredientai:

– baklažanai – 5-6 vidutinio dydžio

Marinatas:

– 100 ml 6% acto
– 2 stiklinės vandens
– 4 vnt gvazdikėlių
– 5 vnt lauro lapų
– 10 vnt pipirų žirnelių
– 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus ( aš dėjau 2 valgomuosius šaukštus medaus ir 1 valgomąjį
šaukštą paprasto cukraus)
– 1,5 valgomojo šaukšto druskos
– šaukštas aliejaus


Paruošimo receptas:

Nulupti baklažanų odelę.

Pjaustome riekutėmis ir kepame, kol pagels.

Ruošiame marinatą. Visus ingredientus marinatui sumaišyti.

Užvirinti ir ataušinti.

Dar reikia 10 česnako skiltelių.

Kiekvieną baklažano riekelę suvilgyti marinatu.

Sudėti į nedidelį puodą, sluoksniuojant su supjaustytomis česnako plokštelėmis.

Užpilti marinatu. Marinato gaunasi daug, baklažanai jame tiesiog plaukioja.

Laikyti šaldytuve.

Gatavi po 3-5 dienų, bet aš pradedu valgyti jau sekančią dieną.

Nes labai labai skanu!

Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page