Receptai
Paukščių pienas stiklinėje: receptas iš 80-ųjų
Kaip pagaminti paukščių pieną stiklinėje
Šio deserto ruošimui nebūtina naudoti naminį pieną ir grietinę. Tiks ir parduotuvinė produkcija. Tačiau reikia iš anksto pasiruošti indus: nuo 4 švarių skaidrių stiklinių (kiekis priklauso nuo jų tūrio). O toliau viskas pagal sąrašą.
Ingredientai
- želatina 55 g
- vanduo 100 ml
- grietinė 2 stiklinės
- cukrus 10 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys 1 arbatinis šaukštelis
- pienas 2 stiklinės
- kakavos milteliai 4 valgomieji šaukštai
Paruošimas
1. 30 g želatinos užpilkite 50 ml šalto vandens. Palikite brinkti, o paskui pašildykite mikrobangų krosnelėje. Kambario temperatūros grietinę šluotele sumaišykite su 5 valgomaisiais šaukštais cukraus ir citrinos sultimis.
2. Į grietinės masę įmaišykite ir skystą želatiną. Išpilstykite ją į stiklines, dėkite į šaldytuvą. Likusią želatiną užpilkite 50 ml vandens. Kai ji išbrinks, pakaitinkite mikrobangėje.
3. Pieną su 5 valgomaisiais šaukštais cukraus užvirinkite. Į saldų pieną iš pradžių įmaišykite kakavą, o paskui želatiną. Sumaišykite ir atšaldykite, perpilkite skystį per sietą, kad nebūtų gumulėlių.
Šokolado masę pilkite ant sustingusios grietinės. Vėl dėkite ruošinius į šaldytuvą,kol pilnai sustings. Po poros valandų desertas bus gatavas. Patiekite jį su karšta kava ar arbata. Gero apetito!