Receptai

Skanios kaimiškos bulvės lengvai pagaminamos ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje

Šviežių bulvių sezonu dažnai lieka smulkių bulvyčių. Tokių bulvyčių neverta išmesti, jas galima nesmulkinus iškepti keptuvėje. Taip jos gaunasi puikios, viduje minkštos, o išorėje traškios ir apskrudusios. Bulvės gaminamos pietų stalui ar šventei ir egzistuoja daugybė receptų, tačiau dėl tokių smulkių niuansų, kaip sviestas, krapai ir česnakas patiekalas skiriasi nuo paprastų keptų bulvių. Taipogi tokių bulvių paslaptis yra tame, kad svarbu imti vienodo dydžio daržoves plona odele, tada viskas pasigamins puikiai.

Visi ingredientai šio recepto paruošimui pateikti straipsnio pabaigoje.

Paruošimo būdas:

Nuplauname bulves, pilame į puodą vandenį ir dedame ten bulves.

Išverdame bulves įdėję druskos.

Pjaustome česnako skilteles.

Sviestą tirpiname keptuvėje ir ten pat pilame aliejų.

Į keptuvę dedame česnaką.

Beriame prieskonius: juoduosius pipirus, čili dribsnius, papriką, druską.

Taip pat beriame druskos.

Viską permaišome, kepame 3-4 min.

Dedame bulves ir kepame 5-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami.

Smulkiai pjaustome krapus.

Dedame bulves į lėkštę ir pabarstome krapais.

Gero apetito!

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių
  • 3 skiltelės česnako
  • 40 g sviesto
  • 2-3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/3 arbatinio šaukštelio čili dribsnių
  • 1⁄2 arbatinio šaukštelio paprikos
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • Krapai
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page