Receptai

Blyneliai su įdaru, niekas iš pažįstamų taip negamina: patiekiu ir kasdienai, ir šventėms

Gaminsime iš vištos kepenėlių (pilnai galima naudoti ir jautienos).

Kepenis plauname, nusausiname ir sutriname į košę jums patogiu būdu – mėsmale su smulkiu antgaliu,
virtuviniu kombainu, blenderiu.

Turi gautis štai tokia kepenėlių masė.

Čia pilame pieną, aliejų, dedame kiaušinius, druską, sodą, maltus juoduosius pipirus ir kruopščiai
permaišome.

Beriame sijotus miltus, gerai permaišome. Tešla turi gautis šiek tiek tirštesnė, nei įprastiems blyneliams,
todėl nepadauginkite miltų – geriau juos berti palaipsniui.

Permaišome kol pilnai ištirps miltų gumulėliai. Pabandykite iškepti pirmąjį blynelį, jei jis jums pasirodys
storas, atskieskite tešlą pienu.

Prieš kepdami pirmąjį blyną keptuvę gerai įkaitiname ir sutepame aliejumi.

Blyneliai kepa labai greitai! Neperdžiovinkite jų, kad blyneliai liktų elastingi. Kai blynelis vos susitraukia,
apverčiame ir baigiame kepti iš kitos pusės.

Gaminame įdarą:

Ant nedidelio kiekio aliejaus apkepame svogūną, kol taps skaidrus, paskui dedame morką, stambiai
sutarkuotą, ir viską apkepame iki gatavumo.

Kol aušta daržovės, imame varškės sūrį, dedame majonezą, išspaustą česnaką, kapotus žalumynus
(krapus) ir tarkuotus kiaušinius. Paskui dedame ataušusias morkas ir svogūnus, truputį druskos, pipirų ir
kruopščiai permaišome. Įdaras aromatingas ir labai apetitiškas!

Ant blynelio dedame maždaug valgomąjį šaukštą įdaro, sutepame jį.

Įdaras, tiesą pasakius, gali būti bet koks! Čia puikiai tiks grybų įdaras arba, pavyzdžiui sūris + majonezas
+ česnakas.

Blynelį atsargiai susukame į tvirtą vyniotinį.

Kad būtų patogiau, perpjauname blynelį per pusę.

Dedame į lėkštę ir patiekiame!

Švelnūs, labai skanūs blyneliai su įdaru. Iškart ir nesuprasi, kad šie blyneliai pagaminti iš kepenų! Būtinai
pasigaminkite, o aš džiaugsiuosi, jei jums patiks!

Produktai:

– vištienos kepenys – 1 kg
– pienas – 550 ml
– aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai – 3 vnt
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– pipirai – pagal skonį

Įdarui:

– svogūnai – 2 vnt
– morkos – 2 vnt
– varškės sūris – 350 g
– majonezas – 3 valgomieji šaukštai
– česnakas – 3-4 skiltelės
– krapai – 1 valgomasis šaukštas
– kiaušiniai – 4 vnt
– druska, pipirai – pagal skonį

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page