Virtuve

Kiaulienos nugarinė prancūziškai: su svogūnais ir unikaliu užpilu

Taigi, jums prireiks:

  • 3 š. sviesto;
  • 2 plonai supjaustytų svogūno galvų;
  • ½ stiklinės jautienos buljono;
  • 1,5 kg nugarinės;
  • 2 š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 š. druskos;
  • ¼ š. juodųjų pipirų;
  • 1 š. itališkų žolelių;
  • 2 stiklinės tarkuoto sūrio Griuer (galima pakeisti bet kokiu kietuoju sūriu).

Instrukcijos:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C.
  2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. Sudėkite svogūnus, supilkite buljoną ir troškinkite, kol svogūnas taps rudas ir minkštas (apie 15-20 min.).Sudėkite svogūnus į dubenėlį ir uždenkite, kad neatšaltų.
  4. kiaulieną preparuokite drugelio formoje. Padėkite mėsą ant lentelės ir, laikydami peilį paraleliai lentai, perpjaukite išilgai, palikdami 1/3 apačioje ir 2,5 cm nuo kitos pusės, neperpjaudami kiaurai.
  5. Atverskite mėsą, lyg knygą.
  6. Nugarinės storojoje pusėje padarykite dar vieną pjūvį, horizontaliai pirmajam. Neperpjaukite kiaurai, sustokite, kai liks maždaug 2,5 cm nuo priešingo krašto. Užlenkite šį kraštą, kad gautųsi vienas ilgas mėsos gabalas.
  7. Uždenkite mėsą plėvele ir muškite , kol bus 8 cm storio.
  8. mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir itališkas žoleles. Įtrinkite šiuo mišiniu mėsą iš abiejų pusių.
  9. iš viršaus sudėkite pusę paruošto svogūno ir pusę sūrio.
  10. stipriai susukite mėsą, kad užsidengtų visas įdaras.
  11. Ruletą stipriai apriškite virtuviniu siūlu.
  12. Dėkite mėsą į keptuvę ir po 5 minutes apkepkite iš abiejų pusių. Viso reikia apversti mėsą 4 kartus.
  13. Statykite keptuvę į orkaitę ir kepkite 25-40 minučių. Kartais palaistykite mėsą išsiskyrusiomis sultimis.
  14. Padidinkite orkaitės temperatūrą. Pabarstykite mėsą svogūno likučiais ir sūriu, ir kepkite dar 5 minutes, arba kol sūris neapskrus.
  15. Supjaustykite ir tiekite šiltą.
  16. Papuoškite petražolėmis.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close