Receptai
Kiaulienos nugarinė prancūziškai: su svogūnais ir unikaliu užpilu

Taigi, jums prireiks:
- 3 š. sviesto;
- 2 plonai supjaustytų svogūno galvų;
- ½ stiklinės jautienos buljono;
- 1,5 kg nugarinės;
- 2 š. alyvuogių aliejaus;
- 1 š. druskos;
- ¼ š. juodųjų pipirų;
- 1 š. itališkų žolelių;
- 2 stiklinės tarkuoto sūrio Griuer (galima pakeisti bet kokiu kietuoju sūriu).
Instrukcijos:
- Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C.
- Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
- Sudėkite svogūnus, supilkite buljoną ir troškinkite, kol svogūnas taps rudas ir minkštas (apie 15-20 min.).Sudėkite svogūnus į dubenėlį ir uždenkite, kad neatšaltų.
- kiaulieną preparuokite drugelio formoje. Padėkite mėsą ant lentelės ir, laikydami peilį paraleliai lentai, perpjaukite išilgai, palikdami 1/3 apačioje ir 2,5 cm nuo kitos pusės, neperpjaudami kiaurai.
- Atverskite mėsą, lyg knygą.
- Nugarinės storojoje pusėje padarykite dar vieną pjūvį, horizontaliai pirmajam. Neperpjaukite kiaurai, sustokite, kai liks maždaug 2,5 cm nuo priešingo krašto. Užlenkite šį kraštą, kad gautųsi vienas ilgas mėsos gabalas.
- Uždenkite mėsą plėvele ir muškite , kol bus 8 cm storio.
- mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir itališkas žoleles. Įtrinkite šiuo mišiniu mėsą iš abiejų pusių.
- iš viršaus sudėkite pusę paruošto svogūno ir pusę sūrio.
- stipriai susukite mėsą, kad užsidengtų visas įdaras.
- Ruletą stipriai apriškite virtuviniu siūlu.
- Dėkite mėsą į keptuvę ir po 5 minutes apkepkite iš abiejų pusių. Viso reikia apversti mėsą 4 kartus.
- Statykite keptuvę į orkaitę ir kepkite 25-40 minučių. Kartais palaistykite mėsą išsiskyrusiomis sultimis.
- Padidinkite orkaitės temperatūrą. Pabarstykite mėsą svogūno likučiais ir sūriu, ir kepkite dar 5 minutes, arba kol sūris neapskrus.
- Supjaustykite ir tiekite šiltą.
- Papuoškite petražolėmis.
Tai jums tikrai patiks!