Receptai

Sultinga daržovių lazanija

Lazanija – neįtikėtinai skanus italų virtuvės patiekalas. Lazanija pelnytai išpopuliarėjo visame pasaulyje, juk jos skoniu mėgaujasi net reiklūs gurmanai. Siūlome jums sultingos daržovių lazanijos receptą. Toks patiekalas kaip tik tiems, kurie teikia pirmenybę daržovėms , o ne mėsai.

Ingredientai:

  • baklažanai 250 g
  • cukinijos 250 g
  • pomidoras 1 vnt
  • raudonasis pipiras 1 vnt
  • geltonasis pipiras 1 vnt
  • morkos 2 vnt
  • druska, pipirai pagal skonį
  • pienas 600 ml
  • kvietiniai miltai 40 g
  • sviestas 40 g
  • sūris 200 g
  • gatavi sausi lazanijos lakštai 15 vnt
  • linų sėmenys pagal pageidavimą

Paruošimas

  1. Visas daržoves pjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame supjaustytas daržoves. Sūdome, beriame pipirų ir troškiname 10 min.
  3. Padažui tirpiname sviestą ir beriame miltų. Permaišome ir palaipsniui pilame pieną.
  4. Dedame ant ugnies ir užviriname, pamažiname ugnį ir verdame kol susidarys tiršta grietinė.
  5. Imame skardą ir sutepame aliejumi.
  6. Dedame į skardą lazanijos lakštą, sutepame padažu ir ir tolygiu plonu sluoksniu dedame daržoves. Uždengiame lakštu ir kartojame procesą priklausomai nuo lakštų kiekio.
  7. Viršutinį lakštą pabarstome tarkuotu sūriu.
  8. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir pašauname 30-35 minutėms. Gatavą lazaniją viršuje galima pabarstyti linų sėmenimis.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 17 =

Close