Receptai
Gaminame aromatingą troškintą vištą prancūziškai

Paruošimo laikas: 75 min.
Kaloringumas: 584 kcal 1 porcijoje.
Ingredientai 4 prancūziškai troškintos vištos porcijoms:
- 1 višta (apie 1,7 kg)
- 3 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- druska, pipirai
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- miltai
- 100 ml balto sauso vyno
- 350 ml vištienos sultinio
- 150 ml 10-15% riebumo grietinėlės
- 2 šakelės estragono
- 2 valgomieji šaukštai grūdėtųjų garstyčių
Troškintos vištos paruošimas:
- Vištą nuplauti, nusausinti ir nupjauti kojas bei sparnus. Atskirti šlaunį nuo klubo. Krūtinėlę per kaulą įpjauti išilgai, o paskui kiekvieną gabalėlį skersai. Nugarėlę taip pat perpjauti išilgai, o paskui per pusę (kryžmai).
- Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti.
- Mėsą pabarstyti druska ir pipirais, apvolioti miltais iš visų pusių, nereikalingus miltus nupurtyti.
- Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti vištos gabaliukus kol apskrus. Vištą išimti.
- Į tą pačią keptuvę dėti svogūnus ir česnakus ir kepti 3 min.
- Į svogūnus pilti sultinį ir vyną, užvirinti.
- Dėti ant svogūnų apkeptos mėsos gabalėlius ir troškinti 30 min ant vidutinės ugnies po dangčiu, apverčiant mėsą kelis kartus.
- Nuimti dangtį, užpilti grietinėle, užvirinti ir virti dar 10 min.
- Nuplauti estragoną, nupurtyti, nuskabyti lapus ir smulkiai supjaustyti. Žalią estragoną galima pakeisti sausu prieskoniu.
- Dėti į mėsą estragoną, grūdėtąsias garstyčias, troškinti dar 1 min.
- Pabarstyti druska ir pipirais, iškart patiekti, paliejus padažu, kuriame troškinosi vištytė. Garnyrui paruošti makaronus.
Gero apetito!