Receptai

Užšaldykite kopūstą įdomiam užkandžiui su faršu

Ingredientai

– baltagūžis kopūstas 1 vnt
– mėsos faršas 500 g
– svogūnas 1 vnt
– druska įdarui pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– miltai 100 g
– malti džiūvėsėliai 100 g
– kiaušiniai 3 vnt

1. Pašalinkite nuo kopūsto gūžės viršutinius lapus, nuplaukite, paskui dėkite į maišelį ir visą įkiškite į šaldymo kamerą 3-4 valandoms, galima nakčiai.

2. Paruoškite įdarą. Į mėsos faršą dėkite smulkintą svogūną ir bet kokius prieskonius pagal skonį, kruopščiai permaišykite iki vienalytės masės.

3. Kopūstą išimkite iš šaldymo kameros, leiskite pastovėti 30-60 minučių, kad jis atitirptų. Paskui atsargiai atskirkite kiekvieną lapą.

4. Lapus perlenkite, viršutinę kietą dalį nupjaukite. Turi gautis gaminiai kaip foto.

5. Vieną vidinę lapų pusę sutepkite mėsos įdaru, uždenkite kita puse, palenkdami visus kraštus.

6. Gausis nedideli pyragėliai su mėsos faršu viduje.

7. Skirtinguose induose paruoškite 3 ingredientus apvoliojimui – miltus, kiaušinius ir maltus džiūvėsėlius. Kiaušinius suplakite iki vienalytės masės, pasūdykite. Iš pradžių gaminius apvoliokite miltuose, paskui kiaušinių plakinyje, pabaigoje apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose. Tai paeiliui atlikite su visais egzemplioriais.

8. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, dėkite apvoliotus ruošinius. Kepkite juos ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 3 minutes, kol įgaus rusvą traškų paviršių. Keptuvę uždenkite dangčiu, kad faršas viduje pilnai iškeptų.

9. Patiekite patiekalą su bet kokiu padažu. Pavyzdžiui, galima paruošti česnakinį grietinės padažą, jis puikiai tiks prie tokių pyragėlių.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page