Patarimai
Vitaminų bomba: 7 skaniausi naudingų arbatų receptai
Dabar niekam ne paslaptis, kad gerti daug skysčių labai naudinga organizmui. Tai kodėl gi to neapjungus su vitaminais skaniose arbatose?
Mes surinkome geriausius naudingų arbatų receptus paruošimui namuose. Šie gėrimai prisotins tave vitaminais, sustiprins imunitetą ir pakels nuotaiką!
1. Imbierinė arbata su cinamonu ir citrina
Tokia arbata puikiai tonizuoja ir žvalina, jos geriau negerti prieš išeinant iš namų, kadangi ji gali sukelti prakaito išsiskyrimą, liudijantį tai, kad toksinai šalinasi, o organizmas gauna vitaminų užtaisą ir imuninę apsaugą.
Paruošimui užpilk stikline karšto vandens 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių, pusę arbatinio šaukštelio smulkintos imbiero šaknies, o kai vanduo pravės, dėk dar valgomąjį šaukštą medaus ir cinamono ant peilio galo.
Receptą galima truputį keisti, pagrindui dedant juodąją arbatą, o taip pat kardamoną ir gvazdikėlius.
2. Apelsinas, citrina, avietė
Čia viskas paprasta: stiklinei verdančio vandens dėk valgomąjį šaukštą aviečių uogienės, išspausk sultis iš pusės apelsino ir dėk 2 citrinos griežinėlius. Na o jei tu saldžios arbatos mėgėjas, galima dėti dar ir medaus. Tiesa, tokią arbatą galima vartoti ir atvėsintą.
3. Šaltalankių arbata
Vos 100 g šaltalankių turi paros vitaminų, būtinų pilnaverčiam žmogaus gyvenimui, normą. Šios arbatos paruošimui susmulkink blenderyje 100 g šaltalankių, dėk 2 valgomuosius šaukštus cinamono, medaus ir anyžių pagal skonį. Užpilk 500 ml verdančio vandens. Leisk arbatai pastovėti 7 min.
4. Ramunėlių arbata
3 valgomuosius šaukštus džiovintų ramunėlių žiedynų suberk į litrinį termosą ir užpilk verdančiu vandeniu. Leisk arbatai pastovėti valandą. Perkošk ir įdėk 4-5 arbatinius šaukštelius medaus, 4 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.
Galima šią arbatą supilti atgal į termosą, kad ji išliktų karšta iki dienos pabaigos. Ją galima gerti visą dieną!
5. Serbentai ir bazilikas
Baziliką galima naudoti džiovintą, galima nusipirkti prieskonių skyriuje. Serbentus aš imu trintus su cukrumi, bet galima tiesiog imti šaldytus serbentus.
Stiklinei vandens dėk 1,5 valgomojo šaukšto serbentų ir 0,5 arbatinio šaukštelio baziliko. Permaišyti ir leisti pastovėti 5-7 min.
Tokia arbata – tikras vitaminų šaltinis!
6. Arbata su ciberžole
Pradžiai reikia užvirinti 4 stiklines vandens, paskui dėti 1 arbatinį šaukštelį ciberžolės. Virk gėrimą ant silpnos ugnies apie 7-10 min.
Arbatą reikia perkošti per marlę, dėti truputį tarkuotos imbiero šaknies, žiupsnelį juodųjų pipirų, cukraus ar medaus pagal skonį. Taip pat galima naudoti imbiero miltelius, tačiau natūralus žymiai naudingesnis.
Galima įpilti į gėrimą truputį citrinų sulčių. Taip pat priedams puikiai tiks apelsino ar obuolio skiltelė.
7. Erškėtuogių arbata
Erškėtuogių antpilas turi daug vitamino C – 10 kartų daugiau, nei juoduosiuose serbentuose, 50 kartų daugiau, nei citrinose! Paruošimui paimk didelę saują džiovintų vaisių, gerai nuplauk, o paskui sutrink grūstuvėje. Dėk erškėtuoges į termosą ir užpilk verdančiu vandeniu nakčiai.
Tokią arbatą galima gerti visą dieną, o nakčiai dėti medaus.