Receptai
Traški pica su bulvėmis. Puikus būdas pagaminti begliutenę picą ir sunaudoti bulves
Profesionalo patarimai: įsitikinkite, kad nepervirėte bulvių – nupilkite jas, kai jos pasidarys tiesiog minkštos. Be to, puikus būdas išvengti bulvių suirimo į smulkius gabalėlius – tai įpjauti jas. Aš taip pat dedu nedidelį vaškinio popieriaus kvadratą tarp bulvių ir stiklo, kad išvengčiau prilipimo.
Ingredientai:
- 1 kg smulkių bulvių, nuplautų
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- purškiamo alyvuogių aliejaus (arba lydyto sviesto)
- 1,5 stiklinės tarkuotos mocarelos
- 1/3 stiklinės pomidorų padažo
- 200 g kumpio ar dešros
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Dėkite bulves į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Išvirkite bulves su 1 valgomuoju šaukštu druskos, kol jos taps minkštos – apie 10-15 min. Nupilkite vandenį ir perdėkite bulves ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi.
Paimkite nedidelį aštrų peilį ir įpjaukite bulves per pusę kryžmai. Paimkite stiklinę ir prispauskite stiklinės dugnu kiekvieną bulvę, kad ji taptų blyno formos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ar sviestu, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kepkite 20-25 minutes arba kol įgaus gelsvai rusvą spalvą kraštuose.
Išimkite iš orkaitės, sutepkite pomidorų padažu, pabarstykite dešra, mocarela. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys.