Receptai

Tokius varškės vamzdelius aš gaminu labai greitai, kai svečiai jau ant slenksčio. Jie tokie švelnūs ir minkšti, pasigaminkite – nesigailėsite

Ingredientai:

Tešla:

  • varškė 400 g
  • sviestas 130 g
  • kiaušinis 1 vnt
  • cukrus 80 g
  • druska 1/3 arbatinio šaukštelio
  • miltai 360 g
  • kepimo milteliai 10 g
  • žiupsnis vanilino

Įdaras:

  • riešutai 100 g
  • šokoladas 50 g
  • cukrus pagal pageidavimą, aš nedėjau

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.

1. Tešlai naudoju smulkiai grūdėtą varškę, jei tokios nėra, galima susmulkinti blenderiu. Varškę geriau naudoti nelabai drėgną, taip išeis mažiau miltų.

2. Į varškę dedame minkštą sviestą, pertriname, o paskui mušame kiaušinį, beriame cukrų, druską.

3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir vanilinu, užmaišome minkštą, nelipnią ir elastingą tešlą. Varškės tešlai gali reikėti skirtingo kiekio miltų, kadangi varškė būna įvairaus drėgnumo, kaip ir miltai. Tešlos ilgai nemaišykite, nes sviestas ims tirpti.

4. Gatavą tešlą reikia iškočioti į didelį ploną stačiakampį iki 5 mm storio ir supjaustyti į 4 vienodas juosteles išilgai.

5. Kiekvieną juostelę pabarstome kapotais riešutais ir šokoladu. Aš ėmiau pienišką šokoladą, todėl cukraus nedėjau. Su tokiu įdaru vamzdeliai gaunasi nelabai saldūs, todėl, jei norite saldesnio kepinio, dėkite į įdarą cukraus. Riešutus ir šokoladą reikia truputį paspausti pirštais, kad neišbyrėtų, o priliptų prie tešlos.

6. Kiekvieną ilgą juostelę aš susuku į ilgą vamzdelį, o paskui jau supjaustau porcijomis.

7. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių, kol šiek tiek pagels. Jie smarkiai neparus, o jei  kepsite ilgai, taps sausi ir kieti.

8. Vamzdeliai gaunasi švelnūs ir minkšti, viso 32 vnt.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page