Receptai

Mano anytos receptas: tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Ingredientai:

  • 6 vidutinės bulvės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 česnako skiltelės
  • 3-4 valgomieji šaukštai majonezo
  • 100 g sūrio
  • 1 valgomasis šaukštas džiovintų krapų (ar kitų žalumynų, kurie jums prie širdies)
  • druska, pipirai – pagal skonį

Paruošimo receptas:

  1. Visi ingredientai „iš akies“ ir žinoma, didelio griežtumo proporcijose čia būti negali. Viskas priklauso nuo jūsų šeimos skonių ir gali varijuoti.
  2. Sūrį smulkiai sutarkuojame. Taip pat darome ir su česnaku.
  3. Pusę sūrio sumaišome su kiaušiniu ir džiovintais krapais. Šiuo mišiniu mes padengsime apkepą, kad susidarytų apetitiška rusva plutelė.
  4. Kitą kiaušinį ir likusį sūrį sumaišome su česnaku ir majonezu. Tai ruošinys pačiam apkepui.

Aš visada jį pasiruošiu iki tol, kol pradėsiu tarkuoti bulves, nes nemėgstu, kai bulvės ima tamsėti.

  1. Bulves stambiai sutarkuojame ir dedame į ruošinį. Sūdome ir beriame pipirų.
  2. Į 26 cm diametro kepimo formą dedame apkepą.
  3. Viršų padengiame kiaušinių-sūrio-krapų mišiniu.
  4. Pašauname kepti į iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.
  5. Turi susidaryti štai tokia rusva plutelė.

Šį apkepą galima paįvairinti paruošiant jį su faršo ar grybų įdaru.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close