Receptai
Lavašo vamzdeliai su faršu ir sūriu orkaitėje
Ingredientai:
– plonas lavašas 2 vnt
– kiaulienos-jautienos faršas 300-400 g
– kietasis sūris 200 g
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 1 skiltelė
– petražolės 20 g
– kiaušinis 1 vnt
– prieskonių mišinys pagal skonį
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
– Paruoškite būtinus produktus pagal sąrašą. Iš anksto paruoškite faršą, sumaldami mėsą, puikiai
tiks jautienos ir kiaulienos mišinys.
– Svogūną nulupkite, supjaustykite maksimaliai smulkiai arba sutrinkite blenderyje. Česnako skiltelę išspauskite. Žalumynus nuplaukite, supjaustykite. Visus paruoštus komponentus dėkite į faršą, berkite druską, pipirus ir bet kokius prieskonius mėsai.
– Mišinį kruopščiai permaišykite iki vienalytės masės, geriau rankomis.
– Ploną lavašą perpjaukite į dvi dalis. Jums turi gautis 4 vienodi lavašo lapai. Kiekvieną lavašą iš vienos pusės sutepkite mėsos mase per visą perimetrą.
– Sūrį stambiai sutarkuokite, pabarstykite mėsos faršą.
– Šoninius lavašo kraštus pasukite vidun, kad kepdamas sūris neišbėgtų. Susukite lavašą su įdaru į tvirtą vyniotinį.
– Taip pat padarykite su kitais egzemplioriais.
– Skardą užtieskite kepimo popieriumi, dėkite ruošinius. Sumuškite kiaušinį į dubenėlį, išplakite iki vienalytės masės. Sutepkite kiaušiniu visus vamzdelius.
– Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą dėkite į vidurinę lentynėlę. Pirmąsias 15 kepimo minučių vamzdelius galima uždengti kepimo popieriumi, kad faršas pilnai iškeptų, o lavašas nepridegtų iš viršaus. Kepkite vamzdelius nustatytoje temperatūroje 35 min.
Vamzdelius patiekite šiltus, kol sūris viduje lieka išsilydęs. Gero apetito!