Patarimai

Geriausias, mano manymu, grybų šaldymo būdas

Papasakosiu, kaip kokybiškai ir santykinai greitai ruošiu plokštelinius grybus šaldymui. Pavyzdžiui, voveraičių, užšaldytų klasikiniu „sausu“ būdu, valgyti neįmanoma – po kurio laiko jos smarkiai apkarsta.

Paruošti pagal mano receptą grybai nepraranda skonio ir aromato iki naujo derliaus.

O ir patogu: atidarei maišelį ir iškart pradėk gaminti. Be to, toks ruošinys šaldymo kameroje užima visai nedaug vietos.

Grybų kepurėles nupjaunu prie pat kojelės (jei to nepadariau miške). Dedu į verdantį vandenį, permaišau ir kai tik pakartotinai užverda, samčiu perdedu į dubenį.

Ataušusius kiekvieną perplaunu kruopščiai ir greitai: grybukai tampa elastingi, smėlis su šiukšlėmis nusiplauna be problemų.

Perplautas kepurėles sudedu į kiaurasamtį, o kai vanduo nuvarva, paskirstau porcijomis į maišelius ir – į šaldiklį.

Pabaigai vienas patarimas. Paprastai po terminio apdorojimo rudmėsės praranda spalvą, gaunasi pilkšvos. Todėl verdant į puodą su verdančiu vandeniu įpilu 1 valgomąjį šaukštą 9% acto 3-3,5 l vandens.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page