Patarimai

Štai kodėl neverta išmesti kiaušinių lukštų į šiukšlių kibirą

Kai ateina ilgai lauktos išeiginės, aš išsimiegu, voliojuosi lovoje ir atsipalaiduoju. Tiesa, yra dar vienas
momentas, be kurio aš niekaip negaliu atsipalaiduoti – tai kiaušiniai pusryčiams.

Tai gali būti „pirato akis“, omletas ar kiaušinių kokteilis – nesvarbu. Jei mano nuotaika pakili – aš būtinai
pasiruošiu kiaušinių.

Žinoma, kiaušinių lukštai visada keliauja į šiukšlių kibirą ir apie juos aš daugiau negalvoju.
Tačiau perskaitę šį straipsnį jūs, kaip ir aš dabar, vargu ar taip darysite.

Ne paslaptis, kad kasmet žmonės išmeta didžiulę gausybę produktų.

Viena, ką mes galime padaryti – tiksliau apskaičiuoti savo poreikius ir pirkti tik tokį kiekį produktų, kurį
tiksliai galėsime suvalgyti.

Bet štai apie ką aš niekada nepagalvojau, kad daugelis atrodančių visiškai nevalgomų dalykų gali būti
labai naudingi.

Pavyzdžiui, kiaušinių lukštai.

Maždaug 90% kiaušinių lukštų sudėties yra kalcis, vertingas mineralas, kuris svarbus mūsų raumenims ir
kaulams. Todėl galima pakeisti savo požiūrį į juos ir nustoti mesti į šiukšlių dėžę.

Taigi, išsiaiškinkime, kaip išgauti maksimalią naudą iš šio kalcio turtingo produkto:

1. Praskalaukite kiaurasamtyje 10 kiaušinių lukštus. Kruopščiai juos nuplaukite, tačiau stenkitės
nepažeisti ant lukšto likusios kiaušinio membranos.

2. Dėkite lukštus į puodą su verdančiu vandeniu taip, kad jie neiškiltų į paviršių. Pavirinkite 10
minučių, kad pilnai atsikratytumėte bet kokių bakterijų.

3. Ištraukite kiaušinius iš vandens ir nupurtykite likusį vandenį. Dėkite lukštus į skardą ir 15 min
palaikykite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.

4. Kai lukštai iškais ir taps labai traškūs, ištraukite juos iš orkaitės ir ataušinkite. Permaišykite
lukštus blenderyje, kol jie pagal konsistenciją taps panašūs į miltelius.

5. Dabar jūs turite visiškai natūralų kalcio šaltinį, kurį galite dėti į bet kokius patiekalus: sriubas,
desertus, padažus ar gėrimus. Kalcis padės jums išsaugoti kūną ir kaulus sveikus.

Pusė arbatinio šaukštelio tokių miltelių turi apie 400 mg kalcio.

Puiki idėja, kuri taupo pinigus ir padeda saugoti aplinką!

Pasidalinkite šiuo patarimu su draugais. Tegu kaip galima daugiau žmonių pasinaudoja šiais
stebuklingais kiaušinių privalumais, apie kuriuos mažai kas žino!

Related Articles

You cannot copy content of this page