Receptai

Obuoliai su varške ir riešutais orkaitėje – desertas, nuo kurio neįmanoma atsitraukti

Kepti obuolius labai paprasta – tai galima daryti tiek orkaitėje, tiek mikrobangų krosnelėje, tiek natūralius, tiek įdarytus įvairiais įdarais. Puikiai tinka varškė, riešutai, džiovinti vaisiai, medus, džemas ir cinamonas.

Šiandien paruošime keptus obuolius su dviem populiariausiais įdarais: varškės ir riešutų, medaus bei džiovintų vaisių įdarais.

Ingredientai:

10 obuolių

Varškės įdarui:

* 150 g varškės
* 50 g cukraus arba medaus
* 1 trynys
* 30 g sviesto
* Vanilinas

Riešutų įdarui:

* 100 g riešutų (lazdyno riešutai, žemės riešutai, migdolai, anakardžiai)
* 50 g razinų
* 50 g džiovintų vyšnių arba spanguolių
* 25 g sviesto
* 2 v.š. medaus

Papuošimui:

* Cukraus pudra

Žingsnis po žingsnio receptas:

Pirmiausia paruošiame įdarus, kuriais įdarysime obuolius.

Į dubenį, kuriame gaminsime varškės įdarą, dedame varškę, suberiame cukrų, pridedame žalią kiaušinio trynį, vaniliną ir minkštą sviestą. Viską gerai išmaišome. Varškę galite pertrinti per sietelį arba susmulkinti trintuvu, tačiau aš to nedariau, nes man labiau patinka grūdėta struktūra. Varškės įdaras paruoštas, atidedame jį į šalį.

Riešutų įdaras:

Antrajam įdarui reikia šiek tiek susmulkinti iš anksto paskrudintus riešutus. Naudojau lazdyno riešutus, žemės riešutus, migdolus ir anakardžius, tačiau galite rinktis bet kokius riešutus. Riešutus smulkinkite trintuve trumpais paspaudimais arba tiesiog sukapokite peiliu.

Paimame kepimo formą ir pradedame ruošti obuolius. Geriausia rinktis žalius arba žalsvai geltonus vidutinio dydžio obuolius.

Specialiu įrankiu arba mažu peiliuku pašaliname obuolių šerdis ir išpjauname nedidelę įdubą viršuje įdarui.

Obuolius ruošiamės paskiausiai, kai jau paruošti visi įdarai, nes nulupti jie greitai patamsėja.

Farširavimas:

Pradėkime nuo varškės įdaro. Jį galite įdėti į obuolius arbatiniu šaukšteliu, bet patogiau naudoti konditerinį maišelį.

Perdedame varškės įdarą į konditerinį maišelį su dantyta antgale ir pripildome juo 5 obuolius.

Likusius obuolius įdarysime džiovintais vaisiais ir riešutais. Iš pradžių įdedame į obuolius džiovintas vyšnias arba spanguoles, šiek tiek paspaudžiame pirštais, stengdamiesi uogas įsprausti į obuolio minkštimą.

Ant vyšnių suberiame razinas ir pakartojame tą pačią procedūrą. Tuomet į kiekvieną obuolį dedame po mažą sviesto gabalėlį – kepant jis ištirps ir įsigers į vaisių įdarą. Paskirstome minkštą sviestą ant obuolių paviršiaus.

Ant viršaus į kiekvieną obuolį dedame susmulkintų riešutų ir apipilame juos medumi.

Kepimas:

Obuoliai paruošti kepimui. Dedame juos į iš anksto iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame, kol obuoliai bus paruošti. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir obuolių dydžio. Man prireikė 30 minučių.

Obuoliai visiškai iškepė, išimame juos.

Štai kokie gražūs, auksiniai obuoliai gavosi! Virtuvėje sklando nepaprastas aromatas. Kepti obuoliai išlaiko švelnų, sultingą minkštimą, bet kartu puikiai laiko formą, o visas įdaras lieka obuolio viduje.

Patiekti obuolius galima tiek karštus, tiek šaltus. Šiek tiek pabarstome paruoštus obuolius cukraus pudra ir kviečiame visus prie stalo.

Skonis:

Obuoliai visiškai iškepė, jie tapo labai minkšti, su maloniu riešutų ir sviesto aromatu, lengva pačių obuolių rūgštelė puikiai dera su vaniliniu varškės kremu ir razinų, vyšnių bei medaus saldumu.

Obuoliai, kepti su varške arba riešutais ir džiovintais vaisiais, – tai sveikas, mažai kalorijų turintis ir tuo pačiu labai skanus desertas.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page