Receptai
Atradau labai skanaus užkandžio iš saldžiųjų pipirų, kuris tiesiog tirpsta burnoje, receptą. Gaminsiu visą vasarą – paprasta ir greita
Paprikos suktinukų paruošimui aš renkuosi ilgą raudonąjį pipirą (7 vnt).
Pipirus kruopščiai plaunu, nupjaunu kotelį ir perpjaunu per pusę.
Paskui išimu visas sėklas ir pertvaras. Paskui į kepimo popieriumi užtiestą skardą dedu pipirus odele viršun ir sutepu juos aliejumi.
Po to pašaunu pipirus kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 25-30 min.
Kai pipirai iškepa, ištraukiu juos ir uždengiu folija arba maistine plėvele 15 min. Tai daroma tam, kad pipirų odelė lengvai nusiluptų.
Tuomet nulupu jų odeles lengvai ir greitai, per porą minučių.
Toliau gaminu skaniausią įdarą, tam renkuosi tinkamą dubenį ir dedu į jį varškės sūrį – 200 g.
Paskui į jį smulkiai įtarkuoju bet kokį kietąjį sūrį – 80 g. Rekomenduoju parmezaną, jis labai aromatingas ir sūrokas, bet tai skonio reikalas.
Paskui imu vieną saujelę šviežių petražolių ir labai smulkiai jas kapoju, tai svarbu, kadangi taip pjaustant petražolės nebebūna kietos ir sušvelnina savo skonį dėl savo pačių sulčių poveikio.
Toliau į sūrio masę dedu 2 česnako skilteles, smulkinu jas česnako presu. Jei kažkas nemėgsta česnako, galima jo nedėti arba dėti mažiau.
Taipogi į sūrio masę aš dedu aromatingų šviežiai maltų pipirų, jie suteikia pikantiškumo ir lengvo aštrumo. Mišinį kruopščiai permaišome iki vienalytės masės.
Paskui pradedu sukti gražius suktinukus.
Tam imu vieną arbatinį šaukštelį su kaupu įdaro ir dedu jį ant plačiosios pipiro dalies, formuoju vamzdelį. Taip darau su visomis pipirų puselėmis ir skaniausias patiekalas paruoštas!
Esu įsitikinęs, kad bet kuris, paragavęs šio patiekalo, bus sužavėtas, o jį paruošus šventiniam stalui, pipirų suktinukai vienareikšmiškai bus jūsų stalo hitu.
Gero apetito! Būtinai pabandykite pasigaminti!