Receptai

Gaminame skanius ir sočius pietus iš faršo ir bulvių

Gaminame skanius ir sočius pietus šeimos stalui. Įprastą bulvių košę su mėsos kotletu sujungiame į vieną originalų patiekalą, kepame orkaitėje.

Sultingumui pridedame pomidorą ir daug sūrio – tiek į bulvių tešlą, tiek kaip pabarstą. Mėsos faršą galima rinktis iš bet kokios rūšies mėsos. Toks porcijinis patiekalas labai patogus patiekti ant stalo.

Ingredientai:

– Bulvės – 700 g

– Sviestas – 70 g

– Kiaušinis – 1 vnt.

– Kietasis sūris – 200 g

– Mėsos faršas – 500 g

– Svogūnas – 1 vnt.

– Pomidoras – 1 vnt.

– Druska – pagal skonį

– Juodieji malti pipirai – pagal skonį

1. Iš anksto paruoškite mėsos faršą, sumaldami mėsą mėsmale arba trintuve. Galite naudoti bet kokią pasirinktą mėsą, puikiai tiks ir mišrus dviejų rūšių mėsos faršas. Smulkiai supjaustykite svogūną ir įdėkite į faršą.

Pagardinkite druska ir pipirais, kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite mišinį trumpam į šalį.

2. Nulupkite bulvių gumbus, dėkite virti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirę nupilkite visą vandenį, bulves sutrinkite į košę grūstuvu.

Įdėkite sviestą, įmuškite vieną žalią kiaušinį.

3. Sutarkuokite sūrį smulkia tarka, įmaišykite į bulvių košę, gerai išmaišykite.

4. Iš bulvių košės suformuokite 6 vienodo dydžio rutuliukus, sudėkite juos į riebalais pateptą formą arba skardą. Kiekviename rutuliuke padarykite įdubimą.

5. Iš mėsos faršo suformuokite mažesnius rutuliukus, dėkite juos į bulvių įdubimus, lengvai paspauskite ranka.

6. Pomidorą supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant mėsos.

7. Paruoštus gaminius dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

8. Po to išimkite patiekalą iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir dar 5 minutėms įdėkite atgal į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

Patiekalą dėkite ant stalo. Skanaus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page