Receptai
Marinuoti pipirai: kartą pabandę, niekada nepamiršite
Receptas pas mane seniai. Ruošiu kasmet, apie 40-50 vieno litro stiklainių.
Mėgaujamės skaniais marinuotais pipirais vis žiemą!
Ingredientai:
- saldžioji paprika – 7 kg
- kalendra ir saliero žalumynai po 200 g
- česnakas – 1 galvutė
- pipirų žirneliai – 10 vnt
- lauro lapai
Marinatas:
- rafinuotas saulėgrąžų aliejus – 0,5 l
- vanduo – 0,5 l
- actas 9% – 100 ml
- druska – 3 valgomieji šaukštai
- cukrus – 100 g
Paruošimo receptas:
Pipirų sėklas išimame, pjauname perpus, galima į 4 dalis.
Žalumynus susmulkinkite, česnaką supjaustykite plokštelėmis.
Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užvirinkite.
Blanširuokite pipirus marinate 5 min.
Karštus pipirus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius, užberdami žalumynais su česnaku, užpilkite marinatu.
Pripildytus stiklainius sterilizuojame puode.
Į puodo dugną būtinai dėkite audinio servetėlę.
Nuo vandens užvirimo momento sterilizuokite pipirus puode 20 min (1l stiklainius).
Užsukite dangtelius.
Užklokite apklotu parai.
Gero apetito!