Receptai

Nekeptas braškių tortas

Ingredientai

– braškės 700 g
– grietinė 600 ml
– varškės sūris 200 g
– cukrus 150 g
– vanilinis cukrus 10 g
– želatina 30 g
– vanduo 100 ml

Paruošimas

1. Į nedidelį puodelį suberkite greitai tirpstančią želatiną, užpilkite ją kambario temperatūros vandeniu (100 ml), permaišykite, atidėkite į šalį 5 min, kad želatina išbrinktų.

2. Braškes kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite, pašalinkite kojelę. Nuvalytas braškes perpjaukite į 4 dalis, smulkias galima perpjauti į 2 dalis.

3. Giliame inde sumaišykite varškę, cukrų (100 g), vanilinį cukrų ir kelis šaukštus grietinės. Komponentus suplakite blenderiu iki vienalytės masės.

4. Į varškės masę dėkite grietinę ir likusį cukrų, suplakite šluotele, sumaišydami komponentus tarpusavyje.

5. Išbrinkusią želatiną pašildykite vandens vonelėje arba mikrobrangų krosnelėje, kol taps skysta.

Karštą žele masę ataušinkite, plona srovele pilkite į grietinės ir varškės masę, pastoviai maišydami.

6. Į gautą mišinį dėkite visas pjaustytas braškes, permaišykite.

7. Išardomą kepimo formą (21 cm diametro) iš išorinės pusės uždenkite maistine plėvele, vidun pilkite paruoštą mišinį. Ruošinį uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms (galima nakčiai), kol pilnai sustings.

8. Atsargiai atidarykite išardomą formą, išimkite tortą. Jei naudojate ne išardomą formą, tai įdėkite ją į verdantį vandenį pusei minutės, taip tortas be problemų išsiims iš indo.

Supjaustykite tortą gabalėliais, patiekite.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page