Receptai
Kaip pagaminti aštrų pomidorų padažą


Ingredientai:
- 1 kg baklažanų
- 3 kg pomidorų
- 200 g aitriųjų pipirų
- 6-8 skiltelės česnako
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- druska ir pipirai pagal skonį
- malti čiobreliai

Paruošimas
- Pradžiai nuplauk baklažanus ir pipirus, nusausink ir išdėliok ant skardos. Kepk daržoves įkaitintoje iki 250 laipsnių orkaitėje. Pipirus išimk po 30 min, o baklažanus kepk apie valandą.
- Tuo metu užsiimk pomidorais. Gerai juos nuplauk, pašalink kotelius ir sutrink blenderiu. Atskirai blenderyje susmulkink česnaką.

- Aitriuosius pipirus ataušusius smulkiai supjaustyk, o iš baklažanų išimk minkštimą ir susmulkink jį. Baklažanų žievės neprireiks.

- Pomidorus dėk ant ugnies virti. Kai jie užvirs, dėk smulkintą česnaką, druską, cukrų, pipirus ir čiobrelius. Po to dėk baklažanus ir pipirus,kruopščiai permaišyk. Leisk truputį pavirti, 5-7 min.

- Nuimk padažą nuo ugnies ir išpilstyk į paruoštus stiklainius. Sterilizuoti jų nereikia, o štai dangtelius pavirinti reikia. Uždaryk stiklainius, apversk ir palik ataušti. Po paros padažą galima valgyti.

Tai jums tikrai patiks!




