Receptai
Gaminu pusryčiams per 10 minučių! Neįprasti blynai picos stiliuje
Nieko skanesnio pusryčiams jūs nerasite! Šie blynai visada būna kitokio skonio. Nė nepastebėsite, kaip pusryčiai jau bus paruošti, o vienos porcijos, patikėkite, bus maža.
Ingredientai:
– kefyras (250 ml) – 1 stiklinė
– sūris (picos mocarela ar kitas jūsų mėgstamas sūris) – 70 g
– kumpis (kalakutienos, bet koks jūsų mėgstamas ar dešra) – 100 g
– kvietiniai miltai – 1 stiklinė
– druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
– cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio
– soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
– paprika (oranžinė, maža) – 1 vnt
– pomidoras (nedidelis) – 1 vnt
– žalumynai (svogūno laiškai ir petražolės) – 2 šakelės
– saulėgražų aliejus (blynų kepimui)
– kiaušiniai – 2 vnt
Paruošimas:
– Pilame į indą kefyrą, dedame cukrų, sodą ir druską, sumaišome. Laukiame kefyro ir sodos reakcijos.
– Ruošiame produktus, kurių mums prireiks blynams. Aš naudosiu mocarelos sūrį picai, jis labai gerai lydosi. Blynams aš paėmiau kalakutienos kumpį.
– Kumpį pjaustome mažais kubeliais, sūrį tarkuojame vidutine trintuve. Įmušame kiaušinius. Viską pilame į kefyrą ir maišome.
– Sijojame miltus. Man išėjo lygiai stiklinė, 250 ml talpos. Užmaišome tešlą.
– Pomidorą, pipirą ir žalumynus pjaustome labai smulkiai. Dedame į tešlą.
– Viską kruopščiai permaišome. Tešla paruošta kepimui.
– Į keptuvę pilame aliejaus, kaitiname ir šaukštu dedame tešlą. Mano keptuvė 24 cm diametro. Joje aš patalpinau 3 – 4 blynus. Blynus reikia dėti per atstumą, kepimo procese jie „auga“. Kepame iš vienos pusės ant vidutinės ugnies.
– Apverčiame, mažiname ugnį iki minimumo, uždengiame blynus dangčiu ir kepame, kol kita pusė taps gražios spalvos.