Receptai
Šokoladinis-citrininis tirtas su aguonomis
Ingredientai
✓ sviestas — 150 g
✓ kepimo milteliai — 1 a.š.
✓ kiaušiniai — 2 vnt.
✓ vanilė
✓ citrina — 0,5 vnt.
✓ grietinė — 150 g
✓ šokoladas— 100 g
✓ cukrus — 1 stiklinė
✓ kokoso drožlės — 0,5 stiklinės
✓ aguonos— 0,5 stiklinės
✓ miltai — 1 stiklinė
Gaminimo eiga
100 g sviesto ištirpinam mikrobanginėje.
Pridedam aguonas, kokoso drožles, vanilę, cukrų.
Sudedam kiaušinius, grietinę.
Sudedam sijotus miltus su kepimo milteliais, citrinos cedrą.
Gerai išmaišom ir supilam į kepimo formą.
Kepimo formą statom į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 30-40 minučių.
Likusį sviestą ištirpinam mikrobanginėje su šokoladu.
Torto viršų ištepam šokolado mase, pabarstom kokoso drožlėmis.
Tortą statom į šaldytuvą 10-20 minučių, kad sustingtų šokoladas.
Gero apetito!