Receptai

Kotletai orkaitėje – skanesni nei keptuvėje

– mėsos faršas 500 g
– bulvės 2 vnt
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 2-3 skiltelės
– duonos riekės 3 vnt
– grietinė 1-2 valgomieji šaukštai
– sviestas 50 g
– druska 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

1. Paruoškite reikiamus produktus kotletų gaminimui. Iš anksto sumalkite mėsą į faršą.

2. Kvietinį batoną sulaužykite gabalėliais, užmerkite vandenyje 5 min. Taip pat galima mirkyti piene.

3. Bulves nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Nuspauskite sultis, dėkite į mėsos faršą. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite gabalėliais, paskui blenderyje sutrinkite į tyrę. Taipogi daržoves galima sumalti mėsmale arba smulkiai sutarkuoti. Gautą tyrę dėkite į faršą.

4. Batono minkštimą nuspauskite, susmulkinkite rankomis arba permalkite, dėkite į pagrindinį mišinį. Pagardinkite druska ir maltais pipirais.

5. Mišinį kruopščiai permaišykite, geriau rankomis, kol bus vienalytis. Dėkite grietinę, permaišykite. Masę išmuškite 5 minutes, pakeldami aukštyn ir stipriai mesdami ant lentelės ar į indą. Tai padarys kotletus stangresnius, jie nesuirs kepimo metu.

6. Skardą sutepkite aliejumi. Iš faršo formuokite nedidelius pailgos formos kotletus maždaug 80 g svorio. Turi gautis 11-12 vnt. Dėkite juos į skardą per atstumą vienas nuo kito.

7. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, pašaukite skardą. Kepkite kotletus 15 minučių, paskui išimkite, gausiai sutepkite kiekvieną sviestu.

8. Vėl pašaukite į orkaitę, kepkite 200 laipsnių temperatūroje dar 15 min. Iškepusius kotletus sutepkite sviestu, kuris nutekėjo į skardą.

9. Kotletai paruošti. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page