Receptai
Grietininio pievagrybių padažo receptas
Iš grybų galima paruošti pakankamai daug padažų. Grybų padažas grietinėlės pagrindu gaunasi labai švelnus ir skanus. Daugelis, paragavę jo, neliks abejingi. Aromatingas padažas leis paįvairinti įprastus patiekalus ir tikrai jus pradžiugins savo pikantišku skoniu.
– Grybus išvirti pasūdytame vandenyje. Ataušinti ir smulkiai supjaustyti kubeliais. Įkaitintame prikaistuvyje su sviestu paniruoti svogūnus kol pagels, po to dėti supjaustytus grybus ir pakepti 5-7 min.
– Atskirame inde šluotele suplakame miltus ir 100 ml grietinėlės. Maišome tol, kol visi miltų gumulėliai išsiskaidys. Paskui pilame dar 100 ml grietinėlės ir maišome tol, kol įgaus skystos grietinės konsistenciją.
– Likusią grietinėlę pilame į prikaistuvį ir viską kruopščiai išmaišome. Uždengiame dangčiu ir troškiname ant lėtos ugnies 10 min, pamaišydami. Paskui šluotele greitai ir kruopščiai permaišome prikaistuvio turinį ir tuo pat metu plona srovele pilame paruoštus miltus su grietinėle. Viską gerai išmaišome, dedame druskos, pipirų pagal skonį ir troškiname ant lėtos ugnies dar 2-3 min, kol sutirštės. Jei būtina, pareguliuokite padažo konsistenciją
vandens iš grybų nuoviro pagalba. Jei padažas per daug sutirštės (pavyzdžiui, po to, kai atauš), jį reikia tiesiog vėl pašildyti.
Štai ir viskas, grybų padažas paruoštas!
Padažas puikiai dera su bet kokios rūšies mėsa, ravioliais, blynais, bulvėmis ir ryžiais, jo pagrindu galima ruošti makaronus.
Tai jums tikrai patiks!