Receptai
Troškintos bulvės naujai: atsitiktinai sujungiau įprastus produktus, paskui gaminau keliskart iš eilės
Mėsą šiam receptui aš smulkinu mėsmalėje. Tiks bet kokia. Šiandien paėmiau vištienos (net su odele) ir
truputį jautienos. Į faršą aš dedu druskos ir prieskonių. Pas mane 5 pipirų mišinys. Permaišau ir truputį
pamušu.
Paskui drėgnomis rankomis iš faršo darau nedidelius rutuliukus. Dedu juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi
ir truputį apkepu. Visai nedaug, kad jie tiesiog laikytų formą. Išeina maždaug 25-30 vnt.
Kitoje keptuvėje iki minkštumo apkepu smulkiai pjaustytus svogūnus. Dedu raugintus kopūstus ir troškinu
10 minučių. Jei kopūstai per rūgštūs, imu jų truputį mažiau.
Receptas:
– mėsos faršas – 800 g
– bulvės – 1,1 kg
– rauginti kopūstai – 400 g
– svogūnas – 1 vnt
– lauro lapas – 1 vnt
– prieskoniai
– druska
Bulves pjaustau skiltelėmis. Užpilu vandeniu, sūdau, užvirinu ir verdu uždengus apie 10 min.
Paskui į puodą dedu kukuliukus, o viršuje – kopūstus, lauro lapą, pilu dar truputį verdančio vandens ir
gaminu dar 10-15 min (priklauso nuo bulvių veislės).
Išjungiu ugnį, leidžiu pastovėti 10 minučių ir galima patiekti.
Patiekiant pabarstau smulkiai pjaustytais šviežiais žalumynais.
Patogiau valgyti šaukštu. Sultinukas labai skanus!