Receptai
Krapai su druska stiklainyje žiemai
Ingredientai:
- Krapų su druska paruošimui žiemai reikia:
- krapai – 2 ryšulėliai (200 g)
- druska (aš ruošiau su jūros druska) – 100 g
- Stiklainių paruošimui:
- 9% actas – 30 ml
- Išeiga apie 300 g sūdytų krapų
Paruošimo etapai:
Ruošinio gamybai aš naudojau štai tokius ingredientus. Gerai nuplaukite krapus, truputį nupurtykite
vandenį, dėkite ant kiaurasamčio ar rankšluosčio. Palikite apie 10 min.
Grubias šakeles nupjaukite, jų galima neišmesti, o suvyniojus į kepimo popierių, foliją ar maistinę plėvelę
dėti į šaldiklį. Žiemą šias aromatingas šakeles galima naudoti ruošiant daržovių sultinį, žuvienę ar keptą
žuvį.
Švelnias, jaunas krapų šakeles smulkiai supjaustykite.
Dėkite į pjaustytus krapus druską. Permaišykite.
Paruoškite stiklainius žalumynų fasavimui: stiklainį išplaukite, pilkite į jį actą, uždenkite dangteliu, gerai
supurtykite ir išpilkite actą. Paskui į švarų stiklainį dėkite sūdytus krapus, kiekvieną sluoksnį
prispausdami šaukštu.
Stiklainį su krapais ir druska uždarykite plastikiniu ar užsukamu dangteliu ir dėkite į šaldytuvą. Tokį ruošinį šaldytuve rekomenduojama laikyti šaldytuve apie 6 mėnesius. Šis aromatingas ruošinys žiemą puikiai papildys daugelį patiekalų. Sūdytų krapų dedu po 1-2 arbatinius šaukštelius į pirmuosius patiekalus.
Žiemą su krapais ir druska ruošiu padažus, dedu į nesaldžius kepinius.
Atminkite, kad ruošinys pakankamai sūrus.
Skanių ir malonių gaminių!