Patarimai

Gaminu jau 20 metų ir visą tą laiką česnakų spaudyklę naudojau neteisingai

Jei į savo patiekalus jūs dažnai ar nors periodiškai dedate česnako, tai turbūt naudojate česnakų
spaudyklę. Sužinojau, kad daugelis tokiu naudingu įrankiu naudojasi neteisingai.

Taigi, jūs imate česnako skilteles ir pašalinate jų lukštus. Ir tai – pagrindinė klaida. Iš tiesų lupti skiltelių
nereikia: tiesiog su lukštu reikiamą jų kiekį dėkite į česnakų presą ir suspauskite.

Pro skylutes išeis grynas minkštimas, o nereikalingas lukštas liks viduje: tiesiog pašalinkite jį.

Toks būdas, tiesą sakant, ne tik sutrumpina ingrediento paruošimo laiką, bet ir daro jį paprastesniu, o
taip pat pirštai nepersismelkia specifiniu kvapu. Jūs nekontaktuojate su vidine dalimi. Tačiau nuplauti
skilteles būtinai reikia.

Įdomus faktas! Česnakų spaudyklė gerai žinoma daugelyje šalių. Ir net žymūs virtuvės šefai būtinai turi
spaudyklę savo ginkluotėje. Legendinis Džeimis Oliveris – ne išimtis.

Česnako smulkinimas – toli gražu ne vienintelė spaudyklės paskirtis. Yra ir kitų, ir jos tikrai jus nustebins.

Pažvelkite į įrankio rankenėlių galus: ant vieno jūs pastebėsite duobutę su skylute centre, ant kito –
nedidelį strypelį.

Taigi: į duobutę dėkite vyšnią, sujunkite rankenėlių galiukus ir vualia! Kauliukas lengvai
pasišalins. Tą patį galima padaryti ir su trešnėmis.

O dar česnakų spaudykle galima spausti bet kokius produktus, kuriuos reikia greitai susmulkinti,
pavyzdžiui, padažams.

Dėkite ir presuokite kaparėlius, ančiuvius, svogūno gabalėlius, alyvuoges. O
suspaudus juodųjų pipirų žirnelius ir pagardinus patiekalą, jis taps aromatingesnis, pikantiškesnis ir
aštresnis.

Taip pat česnakų spaudyklė be problemų susidoros su riešutais, pavyzdžiui, graikiškais, lazdynų, migdolais, žemės. Toks būdas pareikalaus ne tik nedaug pastangų, bet ir išvaduos nuo šiukšlių, kurios tikrai atsiras daužant kevalus plaktuku.

O jūs teisingai naudojote česnakų spaudyklę?

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page