Receptai
Skaniausi turkiški paplotėliai, kurie jus sužavės
Paplotėliai naudojami turbūt viso pasaulio virtuvėse. Pasigaminkite turkišką variantą, kuris patiks visiems.
Tešla:
– miltai – 280 g
– sausos mielės – 5 g
– cukrus – 1 valgomasis šaukštas
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai
– vanduo – 130 ml
Įdaras:
– pomidoras – 1 vnt
– svogūnas – 1 vnt
– geltonoji paprika – 1⁄2 vnt
– raudonoji paprika – 1⁄2 vnt
– aitrusis pipiras – 1 vnt
– faršas – 250 g
– pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
– česnakas – 2 skiltelės
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– pipirai – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– paprika – 1 arbatinis šaukštelis
– svogūnų laiškai – 1⁄2 ryšulėlio
– petražolės ir krapai – 1⁄2 ryšulėlio
Receptas:
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.
Pilkite alyvuogių aliejų, vandenį. Perdėkite ant stalo.
Minkykite tešlą, kol taps elastinga. Dėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti šiltoje vietoje pusę valandos.
Blenderyje sumaišykite pomidorą, svogūną, trijų rūšių pipirus.
Dėkite gautą mišinį į faršą kartu su pomidorų pasta, česnaku, druska, pipirais, paprikos milteliais ir žalumynais. Kruopščiai permaišykite.
Stalą ir kočėlą pabarstykite miltais. Supjaustykite tešlą nedideliais gabalėliais.
Kiekvieną iškočiokite į ploną paplotėlį.
Dėkite paplotėlius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Plonu sluoksniu paskirstykite įdarą. Kepkite 230 laipsnių temperatūroje 8-12 min.
Truputį atvėsinkite ir patiekite.