Receptai
Vietoje kotletų ir iškart su garnyru! Gaminu žydišką patiekalą „Mafrum“ iš faršo ir bulvių. Skanu, ryšku, šventiška ir labai skanu!
Labai patiko šis patiekalas. Iš paskutinių mano ruoštų neįprastų patiekalų šis pasirodė tikras atradimas. Iškart įrašiau jį į savo kulinarinę knygą ir dabar gaminsiu bet kokia proga.
Paruošimo būdas:
Ingredientai:
– bulvės – 2-3 vnt
– aliejus
Faršui:
– jautienos faršas – 400 g
– svogūnas – pusė
– žalumynai: petražolės, krapai – nedideli ryšulėliai
– česnakas – 2-3 skiltelės
– kiaušinis – 1 vnt
– druska
– malti juodieji pipirai
Apvoliojimui:
– kiaušiniai – 2-3 vnt
– saldžioji paprika – 1 arbatinis šaukštelis
– miltai
Padažui:
– svogūnai – 1-2 vnt
– česnakas 2 skiltelės
– pomidorų pasta – 100 g
– vanduo – 300 ml
– cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– šviežiai malta kalendra – 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai
Gero apetito!
1. Į jautienos faršą dedame smulkiai pjaustytą svogūną, kapotus krapus ir petražoles, įmušame kiaušinį,
beriame druską, pipirus, dedame trintą česnaką ir kruopščiai viską permaišome.
Originale yra jautienos faršas, bet, žinoma, galima imti bet kokį, pagal skonį ir galimybes.
2. Bulves pjaustome griežinėliais, 1-1,5 cm storio ir darome kišenėles, kaip parodyta foto.
3. Paruoštas kišenėles kemšame faršu.
4. Ruošinius apvoliojame iš pradžių miltuose, o paskui suplaktų su saldžiąja paprika kiaušinių
mišinyje.
5. Apkepame aliejuje iš dviejų pusių kol pagels, o paskui ruošinius iškart dedame į kepimo formą.
6. Padažui apkepame svogūną kol pagels, dedame trintą česnaką, druską, cukrų, maltą kalendrą,
juoduosius pipirus ir kepame 1 min.
7. Užpilame apkeptus ruošinius padažu ir pašauname kepti į orkaitę 35-40 minučių 180 laipsnių
temperatūroje.
Patiekiame kaip savarankišką patiekalą. Nieko, išskyrus šviežius žalumynus ir daržoves, nereikia.
Pažiūrėkite, kaip apetitiška.
Gražu, ryšku ir išties neįtikėtinai skanu. Idealus visų ingredientų, prieskonių ir padažo balansas.
Naudojau, atrodo, pačius paprasčiausius produktus, o patiekalas gavosi nuostabus.
Ant bet kokio stalo šis patiekalas taps tikru hitu. O ir patiks absoliučiai visiems.
Rekomenduoju pabandyti esant progai, receptas puikus! Esu įsitikinusi, kad kaip ir aš, pabandę
gaminsite reguliariai!