Receptai
Agurkai su svogūnais. Sultingos salotos žiemai
Ingredientai:
- agurkai 2 kg
- svogūnai 300 g
- aliejus 12 valgomųjų šaukštų
- cukrus 3 valgomieji šaukštai
- druska 1 valgomasis šaukštas
- actas 9% 7 valgomieji šaukštai
- krapai pagal skonį
- Paruošimas žingsnis po žingsnio
Paruošimo laikas 3 val. 40 min.
1. Kaip paruošti agurkų ir svogūnų salotas žiemai? Paruoškite visus būtinus produktus, nurodytus recepte. Agurkai tiks bet kokie, net turintys trūkumų. Krapų kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Pundelis gali būti mažesnis ar atvirkščiai, didelis, jei jūs mėgstate ryškiai išreikštą krapų skonį. Agurkus ir žalumynus nuplaukite ir nusausinkite.
2. Jei agurkėlių žievė grubi ar smarkiai pažeista, ją geriau nupjauti. Supjaustykite agurkus griežinėliais, griežinėlių puselėmis ar ketvirčiais, kaip jums labiau patinka.
3. Dėkite agurkus į tinkamo dydžio puodą. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite popierinėmis servetėlėmis. Supjaustykite svogūnus plonais pusžiedžiais ar ketvirtadaliais. Dėkite į agurkus.
4. Krapus nestambiai sukapokite. Dėkite į agurkus ir svogūnus.
5. Druską, cukrų, actą ir aliejų dėkite į puodą.
6. Viską kruopščiai permaišykite ir palikite pastovėti 2-3 val.
7. Kai agurkėliai pastovės ir susidarys pakankamas sulčių kiekis, dėkite puodą ant viryklės. Užvirinkite ant didelės ugnies, paskui sumažinkite ir virkite agurkus apie 5-7 min. Nepamirškite permaišyti salotų. Tai darykite atsargiai, kad agurkai išsaugotų savo formą. Kai salotos pakeis spalvą, galima pereiti prie kito žingsnio.
8. Stiklainius ir dangtelius pasterizuokite bet kokiu jums prieinamu būdu. Tai galima padaryti orkaitėje, garuose ar mikrobangų krosnelėje. Karštas salotas išdėliokite į sterilius stiklainius ir iškart uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius dugnu aukštyn, apkamšykite šilta antklode ir palikite ataušti.
9. Agurkų ir svogūnų salotos žiemai paruoštos! Laikykite jas vėsioje vietoje ilgą laiką. Laikymo paslaptis ir kitą naudingą informaciją apie naminius gaminius galite sužinoti iš straipsnio nuorodoje, nuoroda yra šio recepto pabaigoje.
10. Patiekite agurkėlius prie mėsos, šašlykų, bulvių ar bet kokio kito garnyro. Nepakartojamai skanu! Iš nurodyto komponentų kiekio man gavosi apie 1,7 l gatavų salotų.
Kad pjaustant svogūnus nesudirgtų akių gleivinė, nuplaukite svogūną ir peilį šaltu vandeniu. Pjaustymo lenta neprisigers nemalonaus svogūno kvapo, jei prieš pjaustydami patrinsite ją citrinos griežinėliu.