Receptai
Agurkai suomiškai. Jei gaminate nedidelę marinuotų agurkų partiją, rekomenduojame atidėti porą stiklainiukų žiemos šventėms!

Ingredientai
- agurkai 3 kg
- vanduo 3 l
- druska 6 valgomieji šaukštai
- cukrus 400 g
- actas 500 ml
- garstyčių sėklos 2 arbatiniai šaukšteliai
- lauro lapai 3 vnt
Paruošimas:
Į didelį indą pilkite vandenį, dėkite druską, cukrų, lauro lapus ir garstyčių sėklas. Dėkite
indą ant ugnies ir užvirinkite.

Tuo metu nuplaukite agurkus, nupjaukite uodegėles ir stambiai supjaustykite. Į užvirusį vandenį pilkite 6% actą ir vėl leiskite skysčiui užvirti.

Dabar dėkite agurkus ir virkite kelias minutes pamaišydami, kol daržovės pakeis spalvą.

Dabar išdėliokite ruošinį į sterilizuotus stiklainius, uždarykite, užklokite antklode ir palikite
ataušti.


O kai žiemą rasite agurkus! Skaniausias marinatas iš acto, lauro lapų ir garstyčių daro
užkandį neįtikėtinai skanų.
Jei gaminate nedidelę marinuotų agurkų partiją, rekomenduojame atidėti porą stiklainiukų žiemos šventėms!




