Receptai
Užkandis iš paprasčiausio burokėlio: gaminu kas antrą dieną ir neatsibosta (salotos visiems gyvenimo atvejams)
Ingredientai burokėlių salotoms:
- burokėliai – 2 vnt
- majonezas – 1,5 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai – 3 vnt
- druska – žiupsnis
- svogūnas – 1 vnt
- česnakas – skiltelė
- marinuoti agurkai – 150 g
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius reikia gerai išvirti. Jei norite sugaišti mažiau laiko šios daržovės paruošimui, geriau naudoti
orkaitę.
Kepti burokėliai puikiai tinka šiam receptui. Smulkiname keptus ar virtus burokėlius vidutine
trintuve, iš anksto nulupę žievę ir nupjovę uodegėlę.
Iš anksto, kartu su burokėliais reikia išvirti kiaušinius – 8-10 min, kad būtų kieti. Pjaustome nedideliais
kvadratėliais, beriame į pagrindinį ingredientą.
Svogūną pjaustome pusžiedžiais. Keptuvėje kaitiname saulėgrąžų aliejų, apkepame svogūnus kol pagels. Kol svogūnų pusžiedžiai kepa, smulkiai pjaustome agurkėlius ir taip pat dedame į keptuvę.
Permaišome daržoves, gaminame 3 minutes.
Išspaudžiame česnaką, dedame į apkeptas daržoves, sumaišome ir kepame dar minutę. Apkeptas
daržoves dedame ant burokėlių ir kiaušinių. Gardiname salotas majonezu, sūdome ir permaišome iki
vienalytės masės.
Šios salotos taps puikia pamaina pabodusioms naminėms ar Cezariui. Gaunasi greitai, lengvai, be to,
neįprastai ir skaniai.