Receptai
Auksaspalvis rudens skanėstas: moliūgų pyragas be miltų ir manų

Toks skanus ir originalus!
Ingredientai:
Pirmai tešlai:
- varškė – 500 g
- cukrus – 100 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- krakmolas – 2 valgomieji šaukštai
Antrai tešlai:
- moliūgų tyrė (galima pakeisti morkų) – 500 g
- cukrus – 60 g
- vieno apelsino žievelė
- krakmolas – 1,5 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai – 2 vnt
Paruošimas:
Sumaišome visus ingredientus atskirai abiem tešlos rūšims ir suplakame blenderiu.

Sutepame sviestu silikoninę kepimo formą ir dedame tešlą kaitaliodami: 1 valgomąjį šaukštą baltos, 1 valgomąjį šaukštą oranžinės, kol tešla nesibaigs.

Kepame 170 laipsnių temperatūroje 50 min.

Gatavą pyragą pilnai ataušiname formoje, po to taip pat formoje dedame į šaldytuvą 2-3 val.

Degustuojame šaltą.



