Receptai

Dabar šaltieną ruošiu tik taip: iš naminės vištienos ir jautienos

Skanaus šaltienos paslaptis – tinkamai parinkti produktai ir daug laiko. Naminė vištiena beveik garantuoja, kad nereikės naudoti želatinos. Prie vištienos galima pridėti liesos jautienos, kad subalansuotų riebalumą.

Prieskoniai – klasikiniai: lauro lapai ir įvairiaspalvės pipirų žirnelės.

Ingredientai:

– Vištienos kulšys – 2 vnt.

– Jautiena – 200 g

– Vanduo – 3 l

– Svogūnas – 1 vnt.

– Morka – 1 vnt.

– Česnako skiltelės – 2 vnt.

– Lauro lapas – 2 vnt.

– Juodieji pipirai – 3 žirneliai

– Kvapieji pipirai – 3 žirneliai

– Druska – pagal skonį

1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus šaltienai iš naminės vištienos.

2. Sudėkite mėsą į puodą, įpilkite vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 4 valandas, pridėdami lauro lapus ir pipirus. Po valandos įdėkite visą didelį svogūną, morką, kelias česnako skilteles ir pasūdykite.

3. Kai sultinys bus paruoštas, ištraukite vištieną ir jautieną, nuimkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite į lėkštes.

4. Užpilkite mėsą sultiniu ir leiskite šaltienai atvėsti iki kambario temperatūros, o tada perkelkite į šaldytuvą. Ji sustings per kelias valandas. Prieš patiekiant, papuoškite šviežiomis žolelėmis, kad būtų dar šventiškiau.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page