Receptai
Dabar šaltieną ruošiu tik taip: iš naminės vištienos ir jautienos
Skanaus šaltienos paslaptis – tinkamai parinkti produktai ir daug laiko. Naminė vištiena beveik garantuoja, kad nereikės naudoti želatinos. Prie vištienos galima pridėti liesos jautienos, kad subalansuotų riebalumą.
Prieskoniai – klasikiniai: lauro lapai ir įvairiaspalvės pipirų žirnelės.
Ingredientai:
– Vištienos kulšys – 2 vnt.
– Jautiena – 200 g
– Vanduo – 3 l
– Svogūnas – 1 vnt.
– Morka – 1 vnt.
– Česnako skiltelės – 2 vnt.
– Lauro lapas – 2 vnt.
– Juodieji pipirai – 3 žirneliai
– Kvapieji pipirai – 3 žirneliai
– Druska – pagal skonį
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus šaltienai iš naminės vištienos.
2. Sudėkite mėsą į puodą, įpilkite vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 4 valandas, pridėdami lauro lapus ir pipirus. Po valandos įdėkite visą didelį svogūną, morką, kelias česnako skilteles ir pasūdykite.
3. Kai sultinys bus paruoštas, ištraukite vištieną ir jautieną, nuimkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite į lėkštes.
4. Užpilkite mėsą sultiniu ir leiskite šaltienai atvėsti iki kambario temperatūros, o tada perkelkite į šaldytuvą. Ji sustings per kelias valandas. Prieš patiekiant, papuoškite šviežiomis žolelėmis, kad būtų dar šventiškiau.