Receptai

Dabar „Silkę pataluose“ gaminu tik taip. Slaptas ingredientas, kuris daro salotas dar skanesnes

Pradžiai iškepame daržoves orkaitėje. Galima jas ir išvirti, bet man labiau patinka salotos būtent su
keptomis daržovėmis. Virtose daugiau skysčio.

Išverdu kiaušinius. Vieną svogūną smulkiai kapoju, dedu į dubenėlį. Ir dedu žiupsnį druskos, cukraus, 1 valgomąjį šaukštą 9% acto ir 3-4 valgomuosius šaukštus vandens. Gerai permaišau ir palieku svogūnus 15 min, kad jie pasimarinuotų.

Galima ir nemarinuoti svogūnų salotoms. Bet man taip labiau patinka, nėra to svogūno aštrumo.

Po to, kai daržovės ataušo, nulupu jas ir sutarkuoju.

Nuvalau silkę ir pjaustau nedideliais kubeliais.

O dabar slaptas ingredientas – imu dar vieną svogūną.

Smulkiai jį supjaustau ir apkepu keptuvėje su trupučiu aliejaus kol pagels.

Salotų formos dugną sutepu majonezu.

Pirmu sluoksniu dedu sutarkuotų bulvių sluoksnį. Tolygiai paskirstau.

Ant bulvių dedu sluoksnį silkės. Taip pat tolygiai paskirstau.

Ant silkės truputį majonezo.

Paskui eina sluoksnis marinuotų svogūnų.

Paskui sluoksnis morkų. Ant morkų – majonezas.

O ant majonezo aš dedu sluoksnį apkeptų svogūnų.

Jų netgi nereikia daug. Jau net nedidelis jų kiekis daro salotas žymiai įdomesnes ir sultingesnes.

Po svogūnų eina sluoksnis burokėlių.

Tolygiai paskirstau burokėlius ir viršų sutepu majonezu.

Ir pabarstau viršų smulkiai sutarkuotais kiaušiniais.

Dabar sudėtingiausia – išlaikymas. Reikia dėti salotas į šaldytuvą nakčiai, kad jos gerai persisunktų. Jas
galima valgyti ir iškart, bet persisunkusios ir atšalusios jos skanesnės.

Viskas. Galima mėgautis!

Related Articles

You cannot copy content of this page