Receptai

Gaminame manų blynelius be kruopelės miltų ir nereikalingo vargo

Kas gali būti geriau už aromatingus blynus su uogiene pusryčiams? Iš tiesų miltai tokiam patiekalui nereikalingi.

Daugelis šeimininkių vietoj miltų naudoja kruopas. Tokie blynai dar skanesni ir sveikesni. Tiesą sakant, aš labai mėgstu maišyti miltus ir avižinius dribsnius santykiu 1:1, tačiau kai miltai netikėtai baigiasi, apsieinu vien dribsniais.

Šįkart vietoje miltų bus manų kruopos. Dėka to, kad manai turi klampią konsistenciją, jie puikiai tinka blynelių kepimui.

Ingredientai:

  • 500 g manų kruopų
  • 250 ml kefyro
  • 2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sodos

Paruošimas:

1. Suplak kiaušinius su cukrumi ir druska į vienalytę masę.

2. Į kiaušinių masę pilk kefyrą ir kruopščiai viską permaišyk. Vietoj kefyro galima naudoti rūgpienį.

3. Palaipsniui berk manų kruopas, pastoviai maišydamas mišinį. Žiūrėk, kad nebūtų gumulėlių.

4. Palik tešlą stovėti per naktį, kad manai išbrinktų.

5. Berk į manų tešlą sodą ir kruopščiai permaišyk visą masę.

6. Kepk blynelius iš manų košės įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol pagels. Kiekvieną pusę reikia
kepti apie minutę-pusantros.

Kefyriniai manų blyneliai gaunasi švelnūs viduje ir su traškia plutele išorėje. Žinoma, į juos galima dėti tarkuotą obuolį, razinas ar vanilinį cukrų pagal pageidavimą.

Tokius blynus su malonumu pusryčiams valgys vaikai. Blynus galima patiekti su uogiene, medumi ar kokių nors sirupu bei uogomis.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page