Patarimai
Virdama makaronus, niekada neišpilu vandens į kriauklę, ir štai kodėl
Neišpilkite vandens nuo makaronų.
Virimo procese iš miltų į vandenį išsiskiria krakmolas. Ir būtent šis drumstas skystis padės padaryti makaronų padažą tirštu ir vienalyčiu. Miltuose esantis krakmolas veikia kaip emulgatorius ir tirštiklis.
Paprasčiausiai įpilkite porą šaukštų vandens nuo makaronų į savo padažą ir lėtai išmaišykite. Rezultate jūs gausite tirštą kreminę konsistenciją.
Makaronų gaminius perplauti galima ir net reikia vienu atveju: kai jūs neplanuojate nedelsiant jų patiekti.
Perdėdami dar karštus spagečius ar ragelius iškart po paruošimo į indą jūs rizikuojate gauti pervirtą produktą, kadangi jis toliau „gaminsis“ veikiant savo temperatūrai. Žinoma, neverta ilgai palikti makaronų po vandens srove – pakanka juos tik ataušinti.