Receptai

Greiti beliašai- mamos receptai

Ingredientai:

– kefyras 450 ml
– kiaušinis 1 vnt
– druska 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– soda 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– miltai 200 g
– kiaulienos faršas 300 g
– svogūnas 1 vnt
– aliejus kepimui 5-6 valgomieji šaukštai
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– druska įdarui pagal skonį

Paruošimas:

1. Į gilų indą pilkite kambario temperatūros kefyrą, berkite maistinę sodą, kruopščiai permaišykite, palikite 5 min. Soda sureaguos su kefyru ir paviršiuje susidarys puri kepurėlė.

2. Į atskirą indą muškite kiaušinį, berkite druską, suplakite šluotele, kol gausis lengvos putos.

3. Kiaušinių mišinį pilkite į kefyrą, paskui mažomis porcijomis suberkite reikiamą kiekį miltų, dažnai permaišydami. Prieš naudojimą miltus būtinai išsijokite.

4. Visus komponentus permaišykite, gaudami vienalytę vidutinio tirštumo tešlą. Jei masėje bus gumulėlių, juos galima pašalinti blenderiu.

5. Paruoškite įdarą. Mėsą permalkite į faršą. Svogūną smulkiai supjaustykite, dėkite į indą su faršu, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Mišinį kruopščiai permaišykite, geriau rankomis, kol gausite standų faršą.

6. Iš faršo formuokite plokščius vienodo dydžio ir formos maltinukus, apie 15 vnt.

7. Ant ugnies dėkite keptuvę, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite. Į karštą aliejų dėkite 1 valgomąjį šaukštą (su kaupu) tešlos, formuodami apvalius ruošinius. Į kiekvieno tešlos paplotėlio vidurį dėkite mėsos maltinuką.

8. Ant maltinukų užpilkite nedidelį tešlos kiekį, kad jis pilnai padengtų mėsą.

9. Kai viena beliašų pusė parus, maždaug po 3 minučių, apverskite į kitą pusę. Kepkite gaminius ant nedidelės ugnies dar 2-3 minutes, kad įdaras viduje pilnai iškeptų. Keptuvę uždenkite dangčiu.

Prieš kiekvieną naują porciją į keptuvę pilkite aliejaus.

10. Gatavus beliašus nusausinkite servetėlėmis, pašalindami aliejų. Beliašus patiekite šiltus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page